Het is een lastig rondje met veel bochten en selectieve stukken parcours met klinkers en drempels.

In categorie 1 kwam Beer van Beurden net wat te kort in de eindsprint, maar scoorde een mooie derde plaat.
Net als vorige week sprintte Mats Moeliker in categorie 2 wederom naar een tweede plaats, en werd Teun van Beurden vierde.
In dezelfde categorie werd Bregje Daris knap derde bij de meisjes!

Dankzij de geweldige voorbereidingen van ons Ellen konden vrijdag al heel veel Kempen rijders terecht op een mooie camping in Amersfoort. De vrijdag wordt gebruikt om alvast het parcours te verkennen, de barbecue plaats op de camping wordt bepaald, de plek aan het parcours waar de BabyDump tent moet komen te staan wordt uitgezocht. Na het eten, al dan niet gezamenlijk nog effe buurten en een beetje op tijd naar bed. 

Onder warme weersomstandigheden zijn jl. zaterdag 10 juni in Amersfoort de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdwielrennen 2017 verreden. Vanuit ons district, Zuid Oost Nederland, hadden zich hiervoor 84 renners geplaatst en uiteindelijk zijn er 80 daadwerkelijk van start gegaan. Er werden mooie resultaten behaald door onze jeugdrenners/-rensters en alle uitslagen staan vermeld op de KNWU-site onder 'Uitslagen'.

Op zondag 7 juni werden in Lieshout de wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap weg-wielrennen verreden: veertien races voor de jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar. Voor de jongere categorie├źn was een vrij kort, bochtig parcours van ongeveer 1.3km uitgezet; daar omheen een 2km lang parcours voor de oudere jeugd. TWC De Kempen was goed vertegenwoordigd met 16 renners: 9 jongens en 7 meisjes. Het merendeel van de races eindigden in een massa-sprint, aangezien het erg moeilijk is te ontsnappen aan een allert en nerveus peloton, vooral tijden zo'n speciaal evenement! De piepjonge Thomas Assinck startte in categorie 1: net begonnen met wielrennen, en nu al zo'n spannende wedstrijd rijden! Dat belooft wat voor de toekomst! Verder debuteerden Gijs Daris, Sanne van Herk en Carlijn de Vaan (Cat.3); Lonneke Geraerts en Lieke de Bie (Cat.5) en Rick Wouters (Cat.7) op een NK-weg. Sam Rokebrand (Cat.3) en Pepijn van der Straaten (Cat.4) keerden gelukkig weer terug in het kampioenschaps-peloton. Zij reden allen een degelijke race, deden een schat aan ervaring op, maar eindigden (nog) niet in de top-10.

Op deze zonovergoten Hemelvaartsdag werden in Schijndel de laatste wedstrijden verreden waarin nog punten konden worden verdiend voor kwalificatie voor het NK-Jeugd in Lieshout op 7 juni as.

De lokale wielervereniging heeft de beschikking over een leuk, uitdagend parcours; zeker met de uitbreiding naar de omliggende landelijke weggetjes. Het publiek kon wederom genieten van spannende races, waarin voor TWC De Kempen veel deelnemers zich op hun best presenteerden.

In Cat. 2 (22 deelnemers) streed Niels Hemel zijn eigen wedstrijd in de achterhoede; hij eindigde als 19e. In de wedstrijd van Cat. 3 (32 deelnemers) sprintte Sam Rokebrand heel knap naar een 8e plek en verdiende daarmee een mooie beker. Sanne van Herk en Gijs Daris mistten mede door een wat ongunstige loting voor de start de aansluiting met de kopgroep en behaalden een nette 17e en 18e plaats.

Vandaag alweer de derde wedstrijd voor het NK in categorie 2 startte Niels Hemel die na een hele goede start uiteindelijk 9e werd en daarmee liet zien dat hij op de goede weg zit in categorie 3 startte Sam Rokebrand en Gijs Daris allebei bleven ze de hele wedstrijd bij de groep en werd Sam uiteindelijk 10e en Gijs 14e. Categorie 4 bracht Lonneke Prevaes, Pepijn van der Straaten,Torben Poorters en Jelle Sengers, wederom liet Torben zien dat hij de beste van zijn leeftijdsgenoten is.

Onder verrassend mooie weersomstandigheden reed de jeugd op dit mooie stratenparcours. In alle categorie├źn werd fanatiek gefietst maar het podium was uiteindelijk voorbehouden aan Torben Poorters, Jelle Sengers en Jesse Kramer.
In categorie 2 streden Niels en Jared zo sportief om de laatste bekerplaats dat de jury spontaan besloot ook de 11e plaats met een beker te belonen. Ook lieten de vrienden zien dat ze ook goed konden samenwerken tijdens de wedstrijd. In categorie 3 fietste Sam een groot deel van de wedstrijd goed voor in, waarbij Sanne en Gijs ook flink doorzettingsvermogen lieten zien. Dit geldt ook voor Lonneke en Pepijn in de categorie waar Torben en Jelle de show stalen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!