Afgelopen vrijdag werd tijdens een feestelijke avond in ’t Verzetje, de thuishaven van TWC de Kempen, teruggeblikt op het inmiddels afgelopen wegseizoen. Nadat de trouwe sponsors en vrijwilligers van de vereniging in het zonnetje waren gezet kon de voorzitter ook enkele jubilarissen onderscheiden voor hun trouwe lidmaatschap.
De heer Jef Jansen uit Weert kreeg een zilveren verenigingsspeld opgeprikt voor zijn 40-jarig jubileum. De Valkenswaardenaars Jan Thijsen en Louis Rutten kregen een gouden speld uitgereikt voor hun 50-jarig lidmaatschap; de heer Klaas Koot, helaas niet present deze avond, zal bij een volgende gelegenheid worden geëerd voor zijn 50-jarig jubileum.

Vervolgens was het tijd voor de uitreiking van de Kempener Koerier Bokaal.

Deze bokaal, die vanwege de fusie van Kempener Koerier en Valkenswaards Weekblad dit jaar voor het laatst zal worden uitgereikt onder deze naam, is traditioneel voor de winnaar van het puntenklassement voor de wedstrijdrenners van TWC de Kempen: de clubkampioen(-e).
2015 was een succesvol wegseizoen, waarin diverse nieuwelingen, junioren, beloften, amateur en eliterenners en -rensters van TWC De Kempen zo’n 40 podiumplaatsen bij elkaar hebben gefietst, waarvan zeven 1e plaatsen, en waarop door trainers en ploegleiders tevreden kon worden teruggekeken. De ontwikkeling van vele renners en rensters is veelbelovend en de voorbereidingen voor het komende seizoen zijn al in volle gang.

Op de jaarlijkse jeugdfeest avond van TWC de Kempen zijn ook weer de Tiny Raaijmakers wisselbokaal (jongens) en de Jan Hoevenaars wisselbokaal (meisjes) uitgereikt.
Deze twee prijzen zijn niet specifiek voor diegene die het meest op het podium staan, zeker niet, deze prijzen worden uitgereikt door de trainers die kijken naar hoe doen ze het met de trainingen, hoe is de omgang maken ze vorderingen etc. etc.

De Tiny Raaijmakers wisselbokaal werd dit jaar door Tiny uitgereikt aan Daan Adams.
De Jan Hoevenaars wisselbokaal werd dit jaar door Adje uitgereikt aan Lonneke Geraerts

Trainer Frank Wouters werd bedankt voor zijn jaren van inzet als jeugdtrainer, hij gaat ons helaas verlaten.
Alex Bogaars komt de jeugdtrainers versterken.
Op 18, 19 en 20 september vinden in Oudenaarde (België) de wereldkampioenschappen wielrennen voor journalisten plaats. Samen met andere Nederlanders zoals Thijs Zonneveld, Bobbie Traksel en Leon van Bon is uit Helmond Patrick Houthooft ook present. De renner van de TWC de Kempen, is ook dit jaar weer zeer actief in het amateur peloton. Op 17 september vindt de openingsceremonie op het historische stadhuis van Oudenaarde plaats, hier zullen alle deelnemers worden gepresenteerd. Er zal een bergwedstrijd (18 september) op de befaamde Koppenberg worden gereden, een individuele tijdrit (19 september) en een wegwedstrijd (20 september).

Patrick Houthooft zal als eerste Oost-Brabander mogen deelnemen aan dit evenement dat dit jaar weer in Europa wordt georganiseerd, nadat vorig jaar Australië gastheer was. Na vorig jaar 5e te zijn geworden op Nationaal Kampioenschap in Ootmarsum en in diverse Journalisten wedstrijden voorin geëindigd te zijn staat nu dus het WK voor de deur.

TWC de Kempen en haar partner #‎BDCT‬ succesvol in het finaleweekend clubcompetitie dames en topcompetitie elite.

Ook in de Eurode Omloop in Kerkrade, de laatste wedstrijd van de Topcompetitie, hebben de renners van het Baby-Dump Cyclingteam zich van voren laten zien. Twan Castelijns, die al zeker was van de eindzege, wist een nette vierde plek te behalen. Koos Jeroen Kers werd achttiende, Lars van de Vall dertigste en Harry Sweering 33e. Slechts 35 renners bereikten de finish van deze loodzware klassieker. In de eindstand van het ploegenklassement van de Topcompetitie wist Baby-Dump een nette vijfde plek te behalen.
Kers op de taart kwam van Luuc Buchter die het in algemeen klassement jongeren 3e werd.

Nu de zomervakantie weer verleden tijd is, en het veldrij-seizoen in aantocht, kunnen de wielrenners nog een paar keer op de weg terecht. Tijdens de Jeugdronde van Geldrop kwamen weer meerdere renners van TWC de Kempen in actie. Hoewel het weer wisselvallig was, werden de wedstrijden in droge omstandigheden gereden, maar het wegdek was soms nog verraderlijk glad. Dat had, helaas, zijn invloed op de uitslag van sommige wedstrijden. In categorie 3 reden Sam Stokebrand, Sanne van Herk en Gijs Daris naar een 13e, 17e en 21e plaats.

Vandaag in alle vroegte de jeugd clubkampioenschappen gereden.
Om de tropische temperaturen te ontwijken zijn we vanochtend extra vroeg gestart met toch al 26C op de thermometer.
Nadat de clubkampioenen bekend waren werd er volop gebruik gemaakt van de water activiteiten die er op het parkoers gemaakt waren.
Zoals een heuse super glijbaan.

Onze club kampioenen voor 2015 zijn.
 clubkampioenen2015totaalclub2015

cat. 0 Teun van Beurden, cat. 1 Thomas Assinck, cat. 2 Jared Biljard, cat. 3 Sam Rokebrand
cat. 4 Torben Poorters, cat. 5 Julia Kramer, cat. 6 Joan de Bruyn cat. 7 Sieb van Gorp      

Gisteravond is de alweer laatste rit van de inter-clubcompetitie verreden. Op een parcours waar de wind hard over heen woei vertrokken de A's en de B's voor hun wedstrijd waar de klassementen nog helemaal open waren.
Lars Bremmers wist zijn tweede zege op rij te boeken en werd daarmee ook winnaar in het eindklassement voor Patrick Houthooft en Marco van Schijndel.
In categorie B haalde Ralf Verhoeven na Westerhoven ook hier de bloemen op, dit was niet genoeg om een rol van betekenis te spelen in de eindstand, daar was Joris van der Straaten de sterkste voor de ploegmaat van Verhoeven, Mike van Herk, Wessel Coppelmans wist in deze categorie beslag te leggen op de 3e plaats in de rangschikking.

Ploegleider Toon de Greef: "Rabobank Kersenronde, altijd speciaal"

Mierlo. Hij kent bij wijze van spreken elke bocht en klinker in het parcours van de Mierlose 'Kersenronde' en toch wordt deze week de 15 kilometer lange omloop waar aanstaande maandag 25 mei de 38ste editie van de Rabobank Kersenronde wordt verreden nog maar eens grondig verkent door wielerploegleider Toon de Greef uit Mierlo. Een ploegleider die niets aan het toeval overlaat en eentje die van zijn hart geen moordkuil maakt getuige de kritische noten aan het adres van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie. "Men moet eens naar de verenigingen en mensen die wekelijks in de koers (mee)rijden luisteren. Het is toch te gek dat niet iedereen mag meedoen aan de Clubcompetitie. Het schrappen van de Elite/Beloftecompetitie. Onvoorstelbaar", aldus de Mierlose ploegleider van TWC De Kempen welke met een heel speciaal gevoel uitkijkt naar de aanstaande 38ste editie van de Rabobank Kersenronde waarvan de start en finish op amper één kilometer van zijn voordeur staat gepland.

Op onderstaande link kunt u de eindstand zien voor het NK Jeugd, wat wordt gehouden op zondag 07 juni 2015 te Lieshout.

Wij feliciteren Thomas, Fee, Sam, Gijs, Sanne, Carlijn, Jelle, Pepijn, Lonneke, Jesse, Mat, Julia, Lonneke, Lieke, Joan, Sieb en Rick, met dit prachtige resultaat en wensen ze veel succes op het NK.

Klik hier voor de eindstand


Op 1e paasdag was er een wedstrijd in Grevenbicht waar in diverse categorieën renners van TWC de Kempen succesvol aan de start kwamen. In categorie 3 behaalde Sanne van Herk een top 10 plaats net als maar liefst 4 renners in categorie 4. Torben Poorters was voor de tweede keer dit jaar het sterkste van het veld met op een 3e plaats Jelle Sengers. Lonneke Prevaes met een 7e plaats en Pepijn van der Straaten met een 9e plaats maakte het viertal compleet. In de daarop volgende categorie werd Jesse kramer nipt verslagen door Fleur Nagtegaal en veroverde daarmee een 2e plaats terwijl zus Julia door een stoeprandje net buiten het podium eindigde op een 5e plaats. Joan de Bruijn was iedereen te snel af in categorie 6.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd